جوانسازی و زیبایی با تزریق ژل هر چقدر هم که توسط پزشکی با تجربه و با استفاده از بهترین برندهای فیلر انجام شده باشد، نتیجه اش بستگی زیادی به مراقبت های بعد از تزریق ژل دارد. در صورتی که قصد انجام تزریق فیلر های زیبایی را دارید یا این کار را انجام داده و می خواهید نتایج آن را ماندگارتر کنید، خواندن این مطلب را از دست ندهید.
باید ها و نباید های قبل از تزریق ژل
جهت کاهش میزان کبودی و یا تورم در محل تزریق باید از موارد زیر پیروی کرد:
- از مصرف انواع بدون نسخه دارو های رقیق کننده خون همچون آسپرین، موترین، ایبوپروفن و آلیو یک هفته قبل از فرایند خودداری کنید. در صورت مصرف آسپرین به دلایل پزشکی باید با پزشک خود مشورت کرد.
- از مصرف مکمل هایی همچون گل راعی، گینکو، گل پامچال، سیر، جنسینگ و ویتامین E یک هفته قبل از فرایند خودداری کنید.
- از اعمال محصولات موضعی همچون ترتینوئین (رتین A)، رتینول ها، رتینوئید ها، اسید گلیکولیک یا هر محصول ضد پیری سه روز قبل از فرایند اجتناب کنید.
- از موم گذاری، بلیچینگ، کندن مو ها یا استفاده از کرم های مو بر در ناحیه درمان سه روز قبل از فرایند خودداری کنید.
- 24 ساعت قبل از فرایند از نوشیدن مشروبات الکلی خودداری کنید.
- در صورت داشتن سابقه ابتلا به تبخال صورت، امکان دارد زخم ناشی از سوزن سبب عود تبخال شود. در صورت احتمال ابتلا به تبخال باید به پزشک خود اطلاع داد.
- در صورت بارداری، شیر دهی، حساسیت به هر گونه مواد یا ابتلا به اختلالات عصبی باید از مصرف فیلر های پوستی خودداری کرد.
- در صورت داشتن هر گونه سوال قبل از تزریق می توانید از پزشک خود سوال کنید.
در روز تزریق ژل
افراد باید با صورتی تمیز، شسته و بدون آرایش به مرکز درمانی وارد شوند. جهت راحتی بیشتر بیمار یک داروی بی حس کننده موضعی به صورت وی اعمال می شود. در برخی موارد، داروی بی حسی موضعی به داخل یا اطراف نواحی درمان تزریق می شود.
1 ساعت بعد از تزریق ژل
بلافاصله پس از انجام فرایند امکان بروز قرمزی، کبودی، تورم، حساسیت به لمس و یا خارش در نزدیکی محل تزریق وجود دارد. افراد باید از خاراندن، ماساژ دادن یا لمس محل تزریق خودداری کنند. بروز این علائم طبیعی بوده و معمولا ظرف چند ساعت تا چند روز برطرف می شوند. در صورتی که علائم بیش از 3 روز ادامه یابند، باید با مطب پزشک تماس گرفته شود. اعمال یخ، پماد آرنیکا و قرص هایی همچون برملین سبب کاهش یا رفع کبودی احتمالی شده که در این مرکز به عنوان بخشی از مراقبت های پس از فرایند ارائه می شوند. همچنین در صورت نیاز می توان جهت کاهش هر گونه درد از داروی استامینوفن (تیلنول) استفاده کرد.
6 تا 10 ساعت پس تزریق ژل
- به دلیل اینکه مصرف الکل و شرکت در ورزش های شدید می تواند به بیشتر شدن کبودی کمک کند باید از این موارد دوری کرد.
- تا زمانی که تورم و قرمزی رفع نشده اند باید از اعمال گرمای شدید در محل درمان خودداری کرد. این توصیه شامل حمام آفتاب، برنزه کردن، سونا، حمام داغ یا استفاده از موم داغ می شود. همچنین، پرهیز از اسکی و دیگر ورزش های زمستانی ضروری است.
- آرنیکا یک روغن طبیعی و رایج در کاهش کبودی است که مصرف آن برای کاهش کبودی توصیه می شود. این روغن را می توان در بخش مواد غذایی طبیعی در فروشگاه ها یافت.
- باید حرکت نواحی درمان را به حداقل رساند. با این حال، در صورت مشاهده یک برآمدگی آشکار می توان آن ناحیه را مالش داد. بسته به نواحی درمان و محصول استفاده شده ممکن است اندکی احساس سفتی تجربه شود. این نواحی معمولا نرم تر شده و با گذشت زمان (1 تا 2 هفته) به حالت طبیعی باز خواهند گشت.
- بیماران می توانند از ضد آفتاب و مواد آرایشی استفاده کرده و با یک پاک کننده ملایم صورت خود را به آرامی شستشو دهند. توصیه می شود برای پیشگیری از تحریک پذیری بیشتر پوست از پاک کننده های حساس همچون سانیتا یا ستافیل استفاده شود.
توصیه های بیشتر درباره مراقبت های بعد از تزریق ژل
در بسیاری از بیماران می توان مزایای فیلر های پوستی را با استفاده از یک مراقبت پوستی تجویزی افزایش داد. محصولات حاوی ویتامین C می توانند پوست را تقویت کرده و بافت و حالت ارتجاعی آن را بهبود بخشند. علاوه بر این، مصرف ترتینوئین (یا رتین A) به بازسازی سلول های اپی درم پوست کمک می کند. اپی درم فوقانی ترین لایه پوست است. با گذشت زمان، ترتینوئین پوست را تقویت کرده و قوام و حالت ارتجاعی پوست را بهبود می بخشد. ترتینوئین از طریق مراکز پزشکی یا با داشتن نسخه از داروخانه ها به فروش می رسد. بهترین غلظت این دارو را برای پوست خود می توان از پزشک سوال کرد.
98 درصد آسیب های پوستی همچون پیری، چروک، لکه های تیره و هیپرپیگمانتاسیون در اثر آسیب ناشی از نور خورشید بروز می دهند. مصرف ضد آفتاب برای حفظ ظاهر و سلامت پوست ضروری است. در هنگام قرار گیری در معرض خورشید باید ضد آفتاب را هر 4 ساعت تمدید کرد. ضد آفتاب های که عدد SPF آن ها 45 یا بیشتر است مناسب به حساب می آیند. در صورت دشوار بودن تمدید ضد آفتاب در طول روز، می توان ضد آفتاب های پودری را به روتین روزانه خود اضافه کرده و به صورت متداول بر صورت و سینه خود اعمال کرد. در صورت بروز موارد زیر باید فورا با پزشک تماس گرفته شود:
- تب و یا لرز
- در صورت بروز نواحی قرمز، حساس به لمس و دارای ظاهر نامطلوب
- درد شدید یا فزاینده
- رنگ پریدگی در نواحی تزریق و تغییر رنگ در دیگر نواحی
تزریق ژل چه مدت ماندگاری دارد؟
جواب کوتاه این است که به نواحی درمان و محصول به کار رفته بستگی دارد. فیلر های زیبایی دوام بالایی داشته اما دائمی نیستند. فیلر های کم دوام تر از هیالورونیک اسید ساخته شده و بسته به نواحی درمان و سوخت و ساز بدن فرد بین 3 تا 6 ماه ماندگاری دارند. از جمله این موارد می توان به ژوویدرم و رستیلن اشاره کرد. فیلر های با دوام تر همچون اسکلپترا یا بلافیل کلاژن فعلی بدن را تحریک به رشد می کنند. دوام نتایج این فیلر ها بین 3 تا 5 سال است.
اغلب بیمارانی که برای رفع چروک پوست فیلر دریافت کرده اند، جلسات بعدی خود را 6 تا 12 ماه پس از درمان اولیه انتخاب می کنند. افرادی که تزریق فیلر در لب انجام داده اند بهتر است 6 تا 9 ماه بعد برای ترمیم به پزشک مراجعه کنند.